Myndigheten för vård- och omsorgsanalys söker en analytiker med statsvetenskaplig inriktning

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndigheten tar fram policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens funktionssätt och styrning. Vi söker nu en analytiker som vill vara med och driva analysprojekt som ska bidra till hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens utveckling.

Om rollen

Som analytiker arbetar du i olika projekt av strategisk karaktär och ska generera policyrelevanta beslutsunderlag till regeringen och andra beslutsfattare inom sektorn. Du ingår i en projektgrupp och rapporterar till en projektledare. Dina arbetsuppgifter spänner över en stor bredd. De innebär exempelvis att söka och sammanställa litteratur, boka möten, genomföra datainsamling av enkäter och analysera resultaten, planera och genomföra intervjuer samt strukturera och analysera frågeställningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har en master- eller magisterexamen i statsvetenskap. Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete inom eller på uppdrag av offentlig sektor och har goda kunskaper i utrednings- och utvärderingsmetod. Du har tidigare erfarenhet av att använda både kvantitativ och kvalitativ metod samt har arbetat med utvärdering.

Du har erfarenhet av analys- och utredningsarbete inom Vårdanalys områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av analys- och utredningsarbete gällande vårdens och socialtjänstens organisation och styrning samt erfarenhet av olika styrformer som används inom socialtjänst och hälso- och sjukvård, exempelvis upphandling och ersättningssystem. Du är en skicklig skribent som pedagogiskt och tydligt presenterar utredningsmaterialet och har god muntlig kommunikationsförmåga.

I arbetet förväntas du rapportera med hög kvalitet inom givna tidsramar. Som person är du analytisk, ansvarstagande och resultatinriktad. Du ska kunna sätta dig in i nya uppgifter snabbt. Vi värdesätter flexibilitet, öppenhet och planeringsförmåga och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?

På Myndigheten för vård- och omsorgsanalys får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla - vi arbetar med att ta fram policyrelevant beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där resultatet av ditt arbete kommer att uppmärksammas och bidra till utvecklingen av vård- och omsorgssektorn. Vi erbjuder intern och extern kompetensutveckling och för rätt person finns goda möjligheter för en professionell vidareutveckling. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provtjänstgöring. Tjänsten är placerad i Stockholm och avser heltid.

Så ansöker du

Din ansökan med cv och ett personligt brev ska vara inkommen till Vårdanalys senast den 17 oktober märkt med diarienummer 3172/2017. Du kan söka tjänsten här på vår hemsida www.vardanalys.se eller skicka din ansökan till e-postadress registrator@vardanalys.se. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Vårdanalys tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt
Cecilia Stenbjörn, analyschef, 08-690 41 31, cecilia.stenbjorn@vardanalys.se

Nils Janlöv, projektdirektör, 08-690 41 14, nils.janlov@vardanalys.se

Marianne Svensson, projektdirektör, 08-690 41 40, marianne.svensson@vardanalys.se

Sista ansökningsdag tisdag 17 oktober 2017