Myndigheten för vård- och omsorgsanalys söker utredare inom området kvinnors hälsa

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och omsorgen ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndigheten ska bidra med policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande hälso- och sjukvårdens och omsorgens funktionssätt och styrning. Vi söker nu en utredare för ett projekt om kvinnors hälsa och förlossningsvård.

Om rollen

I rollen som utredare kommer du att arbeta i projekt som syftar till att förbättra kvaliteten och effektiviteten inom vård- och omsorgssektorn. Projekten är av strategisk karaktär och ska generera policyrelevanta beslutsunderlag till regeringen och andra beslutsfattare inom sektorn. Du kommer huvudsakligen arbeta i ett projekt för att utvärdera regeringens satsning på kvinnors hälsa och förlossningsvården. I rollen som utredare kommer du att arbeta med studiedesign, datainsamling, analys, rapportförfattande och kommunikation i projektet. Arbetet leds av en projektledare men du kommer att självständigt ansvara för delar av projektet.

Vem är du?
Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat arbete med utredning och/eller utvärdering i offentlig eller privat sektor. Du har erfarenhet av att samla in, analysera och sammanställa data och förväntas rapportera med hög kvalitet inom givna tidsramar. Du har god kunskap om och erfarenhet av både kvantitativ och kvalitativ metod för datainsamling och analys. Som person är du analytisk, resultatinriktad och har lätt för samarbete. Vidare har du en akademisk examen inom ett ämnesområde som är relevant för verksamheten, gärna en samhällsvetenskaplig utbildning. Erfarenhet av kvalificerat analysarbete med hälso- och sjukvårds- eller omsorgsfrågor är meriterande, liksom en god inblick i vårdens och omsorgens organisation och styrning. Du får gärna ha erfarenhet av utredningsarbete inom kvinnors hälsa, förlossningsvård eller jämlik vård. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?
På Myndigheten för vård- och omsorgsanalys får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla – vi tar fram policyrelevanta beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö där ditt arbete kommer att bidra till utvecklingen av vård- och omsorgssektorn. Anställningen är en visstidsanställning t.o.m. den 31 mars 2018 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad i Stockholm och avser heltid.

Så ansöker du
Din ansökan med ett personligt brev och cv ska vara inkommen till Vårdanalys senast den 31 mars 2017, märkt med diarienummer 2952/2017. Du kan söka tjänsten genom formuläret nedan eller skicka din ansökan till e-postadress: registrator@vardanalys.se.  
Betyg och eventuella övriga handlingar tas med först vid en eventuell intervju. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

Kontakt
Projektdirektör Hanna Sjöberg, 08-690 41 13, hanna.sjoberg@vardanalys.se

Sista ansökningsdag fredag 31 mars 2017